Ciasto marchewkowo - bananowe z czekoladą

4.44 (154 ocen)

  • 15 min

Pyszny piernik marchewkowy z dodatkiem bananów i czekolady. Bardzo polecam!

  • 15 min

Składniki:

  • Blaszka 25x40cm
    Ciasto:
    4 jajka
    1,5 szklanki startej marchewki
    2 banany
    2 szklanki mąki
    1,5 szklanki cukru – może być brązowy
    1 szklanka oleju
    2 łyżeczki proszku
    2 łyżeczki cynamonu
    1,5 łyżeczki sody
    100g pokrojonej na drobne kawałki czekolady – najlepiej gorzkiej
Wystaw ocenę:

4.44 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marchewkowo - bananowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać stopniowo olej i mąkę przesianą z proszkiem, sodą i cynamonem. Gdy masa będzie jednolita dołożyć marchewkę, zmiażdżone banany i czekoladę. Krótko zmiksować. Ciasto przełożyć do blaszki pokrytej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez ok. 50 – 60 minut. Zimne ciasto polukrować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować