Ciasto marchewkowe z masą truflową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Kaloryczne ale pyszne ciasto

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 jajka
    2 szklanki cukru
    1,5 szklanki oleju
    2 szklanki mąki pszennej
    1/4 łyżeczki soli
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 szklanki startej na drobnych oczkach marchewki
    Masa:
    50 cukierków truflowych
    3 łyżki mleka
    Kostka margaryny
    1 tabliczka czekolady deserowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe z masą truflową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i cukier zmiksować z olejem.
    Dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia, a na końcu marchewkę .składniki przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
    Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w 180 stopniach. Wystudzić.
    Masa: cukierki siekamy na drobno i z dodatkiem mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonej masy truflowej.
    Ciasto przekrawamy na dwie części i przekładamy masą. Wierzch polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.

Porady

Masę możemy również zrobić miksując masło, cukier puder, 3 łyżki kakao i odrobinę alkoholu. Mój przepis wyniknal z potrzeby chwili, ponieważ nie miałam chetnych na zjedzenie cukierków w zwykłym wydaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować