Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto marchewkowe:
1. Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę, stopniowo dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, dolać olej.
2. Zmiksowaną masę połączyć ze startą marchewką (gdy marchewka jest zbyt soczysta odcisnąć nadmiar soku) , dodać cynamon i wszystko wymieszać.
3. Masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180°C przez około 1 godzinę.
4. Jeszcze ciepłe ciasto pokroić na 3 części ja użyłam do tego nici.
Krem mascarpone:
1.Masło utrzeć z cukrami na puszysty krem, dodawać porcjami mascarpone i wymieszać.
2. Gotowym kremem posmarować 2 części ciasta, a na wierzch posypać cukrem pudrem. Schłodzić ;)
Komentarze