Ciasto marchewkowe ekspresowe

5 (164 ocen)

  • 20 min

Pyszna propozycja na ekspresowe ciasto marchewkowe.

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g mąki tortowej
    2/3 szklanki cukru
    4 duże jajka
    220 ml oleju
    220 g marchewki (startej na drobnych oczkach)
    2 łyżeczki mielonego cynamonu
    3 łyżki rodzynek
    2 łyżeczki cukru z wanilią
    1/2 łyżeczki sody
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    1 łyżeczka masła
    1 łyżka bułki tartej
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marchewkowe ekspresowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić na puch z cukrem i cukrem z wanilią. Dolać olej. Zmiksować. Mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem przesiać do miski. Wsypać do masy jajecznej i połączyć. Dodać startą na drobno marchew oraz rodzynki. Wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50-55 minut do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować