1.
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka miksujemy z cukrem, stopniowo dodajemy olej oraz mąkę wymieszaną z sodą i cynamonem. Dodajemy marchewkę i dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki o wymiarach 36x24 cm wyścielonej pergaminem i pieczemy 40 minut. Studzimy i kroimy na pół.
2.
Masa grysikowa: 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem a w pozostałej części rozpuszczamy kaszę mannę i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy często mieszając do zgęstnienia. Odstawiamy do wystudzenia, Masło ucieramy na puch i ciągle ucierając dodajemy po łyżce kaszy manny. Masą przekładamy biszkopt.
3.
Masa marchewkowa: szklankę soku zagotowujemy z cukrem a w pozostałej części rozpuszczamy proszek budyniowy i gotujemy budyń często mieszając. Gorący budyń wykładamy na wierzch ciasta, dokładnie wyrównujemy i odstawiamy do wystudzenia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze