1.
Białka ubić z cukrem na gęstą masę ( ale nie na sztywną pianę),
dodać żółtka i wymieszać. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wlać olej, a następnie po woli mleko i przez cały czas ucierać. Wsypać
kakao, cynamon i rodzynki. Na koniec dodać startą na grubych oczkach
marchewkę. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki wysmarowanej
tłuszczem i posypanej bułką tartą o wym. 35 cm x 25 cm. Wstawić do
nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 200 st. około 40 minut. Po ostudzeniu
ciasto dowolnie udekorować cukrem pudrem.
Porady
Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste dolać jeszcze olej lub mleko.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze