Ciasto marchewkowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szybkie proste i smaczne.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 jajka
    200 g rozpuszczonej margaryny
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 1/2 szklanki mąki
    1 łyżeczka cynamonu
    2 szklanki marchewki startej na małych oczkach
    2 średnie jabłka pokrojone w kostkę

Ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Mąkę przesiać z proszkiem i cynamonem do utartych jajek.Dodać margarynę,marchewkę i jabłka, wszystko razem dokładnie wymieszać i przełożyć do tortownicy 24 cm. Piec ok.40 minut w temp.180 s C. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy