1.
Na początku najlepiej jest przygotować marchewkę, trzeba ją obrać i zetrzeć na tarce, a potem ją odcisnąć, aby pozbyć się nadmiaru soku.
2.
Następnie wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy na puszystą masę. Kiedy masa jest już jednolita i gęsta, dosypujemy na przemian mąkę i olej cały czas miksując. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon oraz przyprawę do piernika. Chwilę miksujemy, po czym dodajemy odciśniętą marchewkę i mieszamy łopatką z ciastem. Następnie wstawiamy ciasto do piekarnika na 160 stopni na 70 min.
3.
Polewa śmiatankowa:
- 5 łyżek cukru pudru
- serek almette 100 g
- 50 g masła
Serek almette z masłem miksujemy, po czym dodajemy po trochu cukru pudru cały czas miksując. Wstawiamy do lodówki na kilkanaście minut, aby polewa stężała. Gotową polewę rozsmarowujemy na cieście. Ciasto można udekorować marchewką. SMACZNEGO:)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze