CIASTO MARCHEWKOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min

JESTEM STUDENTKĄ, JAK WIADOMO- NIE WIELE JEST CZASU NA GOTOWANIE MIĘDZY WIECZNYM PRZERZUCANIEM NOTATEK. PRZEPIS TEN JEST JEDNAK NA TYLE ŁATWY, W DODATKU NIEWYMAGAJĄCY CZASU, ŻE NAWET STUDENT W CZASIE SESJI SIĘ NA NIEGO SKUSI ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 330 g mąki
    2 łyżki cynamonu
    1 łyżka proszku do pieczenia
    pół łyżki sody
    180 g cukru
    4 jajka
    skórka z cytryny
    skórka z pomarańczy
    100 g orzechów
    280 g startej marchwi
    250 ml oleju

Ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy suche składniki ( mąkę, sodę, proszek, cukier i cynamon) W innej misce ubijamy jajka ze skórką cytryny i pomarańczy, następnie dodajemy olej.
    W osobnej misce ubijamy jajka, po czym wlewamy masę jajeczną do miski z suchymi składnikami. Mieszamy.Dodajemy startą marchewkę, orzechy.
  • 2. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 60-70 min. w temp. 160 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy