Ciasto manna mija - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wrzucamy margarynę wlewamy mleko ,wsypujemy cukier i cukier waniliowy.Stawiamy na kuchence ,mieszając czasami i doprowadzić do wrzenia.Wsypujemy do tego kaszę mannę i mieszamy energicznie ,aby się nie przypaliła po chwili dodajemy kakao,dobrze wymieszać . Po chwili ściągamy z ognia.
2.Na spód formy układamy herbatniki i polewamy gorącą masą kakaową, następnie układamy na masę biszkopty.
Odstawiamy na czas ostudzenia.
3.Następnie miksujemy bitą śmietanę według przepisu na opakowaniu i dodajemy rozpuszczoną w szklance wody ostudzoną cytrynową galaretkę.Tak przygotowaną masę wylewamy na biszkopty.
Posypujemy np.wiórkami czekoladowymi.Wkładamy do lodówki i czekamy ,aż stężeje.
Komentarze