Ciasto malinowy kubuś bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto na biszkoptach, z masą kubusiową, delikatną malinową pianką, delicjami, malinami i galaretką, czyli MALINY na 110% ! ;) Idealne ciasto na letnie spotkania i na weekendowy deser.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na dużą blachę
    opakowanie biszkoptów,
    1200 ml soku malina marchew jabłko,
    600 ml śmietany 30%,
    łyżka cukru pudru.
    3 budynie malinowe,
    4 galaretki malinowe,
    2 opakowania delicji malinowych,
    ok 200 g świeżych malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sok

Ciasto malinowy kubuś bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę wykładamy biszkoptami.
    Do 200 ml soku dodajemy proszek budyniowy. Mieszamy. Pozostałą część soku podgrzewamy, dodajemy budyń. Czekamy aż zgęstnieje - co jakiś czas należy mieszać.
    Masę przelewamy na biszkopty. Odstawiamy do wystygnięcia.
    W tym czasie rozrabiamy 3 galaretki w 500 ml gorącej wody - studzimy, co jakiś czas mieszając, aby żelatyna całkiem nie opadła na dno.
    Śmietanę ubijamy na bitą śmietanę wraz z cukrem pudrem. Następnie dodajemy małym strumieniem ostudzoną galaretkę cały czas miksując, ale już na wolniejszych obrotach.

    Na masę kubusiową wykładamy delicje, a następnie malinową bitą śmietanę i maliny.
    Wkładamy do lodówki.
    W tym czasie rozrabiamy pozostałe 2 galaretki, studzimy. Gdy będzie już zima, przelewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki na kilka godzin - najlepiej na 12, żeby warstwy dobrze stężały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować