Ciasto malinowe z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: białka ubijamy na sztywno, margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy mąkę z proszkiem, kakao i pianę. Mieszamy. Wlewamy do formy 40x26 cm. Pieczemy 20-30 minut w temp. 180 °C.
2.Masa budyniowa: na mleku z cukrami gotujemy budyń, ostudzony ucieramy z margaryną. Rozsmarowujemy na cieście. Schładzamy.
3.Polewa: maliny miksujemy i przecieramy, syrop zagotowujemy, wsypujemy galaretki. Tężejące wykładamy na masę.
4.Pianka: maliny miksujemy, przecieramy, śnieżkę ubijamy z mlekiem. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szkl. wody. Śnieżkę, serki, maliny i galaretkę mieszamy. Tężejącą masę rozsmarowujemy na polewie. Układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Komentarze