Ciasto malinowe z pianką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Latem robię je ze świeżych owoców, a zimą z malin, które zebrałam i zamroziłam latem.

Składniki:

  • Ciasto: 10 dag margaryny
    ● 4 jajka
    ● 1/2 szkl. mąki
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 1/2 szkl. cukru pudru
    ● 2 łyżeczki kakao
    Masa budyniowa:
    ● 1 l mleka
    ● 3 budynie waniliowe
    ● cukier waniliowy
    ● 3 łyżki cukru
    ● 2 kostki margaryny
    Polewa: 2 l malin
    ● 3 galaretki malinowe
    Pianka: 45 dag malin
    ● 2 serki wanil.
    ● śnieżka
    ● 3/4 szkl. mleka
    ● galaretka malinowa
    Oraz: galaretka
    ● maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pianka

Ciasto malinowe z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: białka ubijamy na sztywno, margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy mąkę z proszkiem, kakao i pianę. Mieszamy. Wlewamy do formy 40x26 cm. Pieczemy 20-30 minut w temp. 180 °C.
  • 2. Masa budyniowa: na mleku z cukrami gotujemy budyń, ostudzony ucieramy z margaryną. Rozsmarowujemy na cieście. Schładzamy.
  • 3. Polewa: maliny miksujemy i przecieramy, syrop zagotowujemy, wsypujemy galaretki. Tężejące wykładamy na masę.
  • 4. Pianka: maliny miksujemy, przecieramy, śnieżkę ubijamy z mlekiem. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szkl. wody. Śnieżkę, serki, maliny i galaretkę mieszamy. Tężejącą masę rozsmarowujemy na polewie. Układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Masa budyniowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować