Ciasto malinowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkoptu :
Białka ubij na sztywną pianę. Partiami wsyp cukier nie przerywając miksowania. Pojedynczo dodawaj żółtka. Na koniec wsyp przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie połącz składniki. Ciasto wlej do wyłożonej formy papierem do pieczenia. Piecz 30 - 35 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Przygotowanie cista :
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wody, ostudź. Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito. Połącz z serem. Lekkim strumieniem wlej żelatynę do serka, cały czas miksując. Biszkopt przekrój na pół. Ser przelej do formy z wcześniej przygotowanym biszkoptem na dnie blaszki. ( Zostaw 3-4 łyżki masy serowej na górę biszkoptu). Ułóż górną część biszkoptu na masie serowo-malinowej. Górę posmaruj resztą masy.
3.
Przygotowanie ciasta :
Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstaw. Brzoskwinie pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż na górze ciasta i zalej tężejącą galaretką. Całość włóż do lodówki na 2-3 godziny.
Komentarze