Ciasto makowo - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt :.1; Żółtka wymieszać z octem .2.Białka ubić z cukrem na sztywno.3.Dodawać żółtka,ubijając.4.Gdy masa zgęstnieje ,powoli wsypać przesianą mąkę z proszkiem i kakao.Delikatnie wymieszać.5.ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki.6.Piec około 40 minut w temp.180 st.C.Ciasto makowe :1.Białka ubić z cukrem na sztywno.2.dodać wiórki kokosowe i mak ,wymieszać.3.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.4.Ciasto przełożyć do formy .5.Piec na złoty kolor w temp.180 st.C.Masa budyniowa : 1.Z mleka ,żółtek ,cukru i mąki ugotować budyń.2.Ostudzony budyń utrzeć z masłem.Ciasto makowo - kokosowe : 1.Biszkopt posmarować połową masy .2.Przykryć ciastem makowym .3.Posmarować pozostałą masą .4.Ułożyć biszkopty.5.Dowolnie udekorować.
Porady
Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej, oraz można go nasączyć żeby nie był taki suchy.np. sokiem z cytryny.
Komentarze