Ciasto makowo-kokosowe

4.5 (168 ocen)

  • 50 min

Kocham przygotowywać o ciasto jest niezwykle smaczne

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki
    mak suchy 1 szklanka
    wiórki kokosowe 225 g
    alkohol 1 łyżka wódki
    50 gram soku malinowego
    biszkopty okrągłe 1 paczka
    cukier 1/2 szklanki
    jajka 6 szt
    śmietana 30% 400 gram
    żelatyna 1 łyżeczka
    konfitury śliwkowe
    rodzynki jeden na biszkopt
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto makowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos. Piec ok. 20 min w temp 180 stopni. Ostudzone ciasto przeciąć na połowę.Następnie konfitury ze słoiczka wyjąc i posmarować wierzch na całym placku .Ubijamy śmietanę dodajemy żelatynę rozpuszczona i zagotowana ostudzoną miksujemy wykładamy na konfitury i przykrywamy drugim plackiem . Na wierzch tez dajemy śmietanę na to biszkopty zamoczone w soku malinowym z wódka . Na biszkopty kładziemy śmietanę i wkładamy po 1 rodzynce wygląda jak sutek

Porady

Jeśli nie masz 30% śmietany daj 12% z 2 łyżkami cukru

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować