Ciasto makowe z kokosem i ananasami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Mak sparzyc, zemleć
białka ubić na sztywno, dodać cukier, mak, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i lekko wymieszać. ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 24 x 40 cm
Piec 10-15 minut w temeraturze 180C
2.Masa budyniowa:
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. W odrobinie mleka roztrzepać zółtka i budyń. resztę mleka zagotować z cukrem.. Połączyć z zółtkami i ugotować budyń.
Margarynę Palme utrzeć, dodając przestudzony budyń i tężejącą galaretkę
3.Przełożenie:
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Na cieście rozsmarować część masy i ułożyć osączone ananasy,posmarować pozostałą masą.
Ułożyć delicje, zalać tężejącą galaretka.
Komentarze