Ciasto "kukułka"

4.5 (165 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto robi furorę zarówno wśród małych jak i dużych łakomczuchów.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 duże paczki herbatników
    litr mleka
    30 dkg cukierków kukułki
    3 budynie (1 - tofi, 2 - czekoladowe)
    1 margaryna
    czekolada mleczna
    płatki migdałów do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto "kukułka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 800 ml mleka rozpuścić cukierki - zagotować
    W 200 ml mleka rozmieszać budynie i dodać do gotującego się mleka-ugotować
    Margarynę miksować dodając po łyżce wystudzonego wcześniej budyniu.
    Ciastka podzielić na 3 części i przełożyć je masą kukułkową: herbatniki, masa,herbatniki,masa, herbatniki, masa, rozpuszczona w kąpieli wodnej czekolada. posypać migdałami
    Chłodzić w lodówce minimum 20 h.
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować