Ciasto kubusiowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywną, lśniącą pianę. Następnie cały czas miksując dodajemy żółtka, przesianą mąkę i proszek do piecz. Wylewamy na blachę, pieczemy ok. 30-40 minut.
2.Sok Kubuś łączymy z truskawkami, dodajemy do niego budyń (proszek), stawiamy na wolnym ogniu i podgrzewamy. Gotujemy cały czas mieszając aż zgęstnieje. Przestudzoną masę wylewamy na ostudzony biszkopt.
3.Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku. Studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej ostudzoną galaretką cały czas miksując. Całośc wykładamy na masę truskawkową i wkładamy do lodówki. Jak stężeje wierzch posypujemy startą czekoladą.
Komentarze