Ciasto kubusiowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Lekkie ciasto idealne na lato.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem :
    2 opakowania budyniu śmietankowego
    1 duża butelka soku kubuś o dowolnym smaku
    3 łyżki cukru

    Krem 2:
    2 opakowania jogurtu greckiego(400g)
    4 łyżki cukru pudru
    3 opakowania Śnieżki
    2 łyżki likieru amaretto

    gruby cukier kryształ do posypania

Ciasto kubusiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i dalej miksować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać łyżką. Piec ok. 30 min. w temperaturze 180 *C.
  • 2. Z soku ugotować budyń, dodać cukier. Ostudzić i wyłożyć na przestudzony biszkopt.
    Jogurty ubić na sztywno z cukrem i śnieżkami, na końcu dodać likier. Krem z jogurtów schłodzić w lodówce. Następnie wyłożyć na masę kubusiową. Wierzch można posypać grubym cukrem kryształem. Włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy