Ciasto kruche z rabarbarem i budyniem

4.5 (194 ocen)

Szybkie ciasto z rabarbarem. Idealne do kawy czy herbaty.

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    200g margaryny
    pół szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    1 całe jajko
    2 żółtka
    2 łyżki śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    łodygi rabarbaru
    1budyń czekoladowy lub waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Ciasto kruche z rabarbarem i budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z rabarbarem 1. Z margaryny,mąki,cukru,cukru waniliowego,jaka,żółtek,śmietany i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na blachę a drugą część podzielić na mniejsze kawałeczki i zamrozić na kruszonkę.
  • Ciasto z rabarbarem 2. Rabarbar umyć, obrać ze skóry i pokroić na kawałki, a następnie ułożyć na cieście.
  • Ciasto z rabarbarem 3. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu i gorący wylać na rabarbar. Na wierzch zetrzeć na tartce o grubych oczkach nasze zamrożone ciasto.Wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180stopni, piec ok 30-45min.
    Posypać cukrem pudrem lub skropić polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować