Ciasto kruche z powidłami i orzechami

4.5 (198 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszne ciasto, które uwielbia nawet zięć.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • ciasto kruche:
    - 6 szklanek mąki
    - 1,5 szklanki cukru
    - cukier wniliowy
    - 3 łyżki śmietany
    - 1 kostka margaryny
    - 1 jajko
    - 3 żółtka
    - 2 łyżki kakao
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    pozostałe:
    - powidła śliwkowe
    - orzechy
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Ciasto kruche z powidłami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto bez kakao. Pdzielić na 3 częsci. Do jednej dodać kakao.
  • 2. Rozwałkować jedną, jasną część ciasta i włożyć do blachy (ok 30x40 cm).
  • ciasto, powidła i orzechy 3. Ciasto posmarować powidłami i posypać orzechami (posiekane w duże kawałki).
  • ułożone kulki czekoladowe 4. Następnie ułożyć kawałki ciemnego ciasta.
  • piana z jajek i jasne kulki ciasta 5. Polać ubitą pianą z 3 białek, 3 łyżek cukru i 1 łyżki mąki ziemniaczanej
    Na koniec ułożyć kawłki jasnego ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować