REKLAMA

Ciasto kruche z porzeczkami, białą czekoladą i budyniową pianką

wyświetlono: 97 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Przygotowałam dla Was kolejny przepis - tym razem na fantastyczne kruche ciasto z porzeczkami i budyniową pianką. Porzeczki wspaniale komponują się ze słodką masą. Przetestowałam wielokrotnie! Spróbujcie i Wy! Smacznego!

opublikowany: 22.07.2021
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 55 min
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( rant 20 cm )

    CIASTO:

    * mąka pszenna - 200 g

    * cukier z wanilia - 1 łyżeczka

    * proszek do pieczenia -1 łyżeczka

    * masło -100 g

    * śmietana 18% kwaśna - 1 łyżka

    * żółtko - 2 sztuki

    * cukier - 3 łyżki

    PIANA BUDYNIOWA:

    * białko - 3 sztuki

    * budyń śmietankowy - 30 g

    * cukier - 3 łyżki

    *biała czekolada - 1 garść

    * czerwona porzeczka - ok. 250 g
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:

    Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy/siekamy na jednolite ciasto.

    Dzielimy na 2 części.

    Połową ciasta wylepiamy rant wcześniej zabezpieczony papierem do pieczenia i podpiekamy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni C przez ok. 15 minut . Studzimy.

    Resztę ciasta mrozimy.

    PIANA:

    Ubijamy na sztywno białka, cały czas miksując dodajemy cukier, a na koniec budyń.

    Na zimny spód przekładamy pianę budyniową, na niej układamy porzeczki.

    Posypujemy białą czekoladą.

    Na wierzch, na tarce o grubych oczkach ścieramy resztę ciasta i równomiernie je rozprowadzamy.

    Ciasto pieczemy przez 35-40 minut w temperaturze 170 stopni C.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: beti27 beti27

Kruche ciasto z jagodami i budyniową pianką

Pyszne i kruche ciasto z jagodami

kategoria: Desery opublikowany: 02.07.2014 | wyświetlono: 70271 Książki kucharskie: 23 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE