Ciasto kruche z porzeczkami, białą czekoladą i budyniową pianką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przygotowałam dla Was kolejny przepis - tym razem na fantastyczne kruche ciasto z porzeczkami i budyniową pianką. Porzeczki wspaniale komponują się ze słodką masą. Przetestowałam wielokrotnie! Spróbujcie i Wy! Smacznego!

  • 55 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( rant 20 cm )

    CIASTO:

    * mąka pszenna - 200 g

    * cukier z wanilia - 1 łyżeczka

    * proszek do pieczenia -1 łyżeczka

    * masło -100 g

    * śmietana 18% kwaśna - 1 łyżka

    * żółtko - 2 sztuki

    * cukier - 3 łyżki

    PIANA BUDYNIOWA:

    * białko - 3 sztuki

    * budyń śmietankowy - 30 g

    * cukier - 3 łyżki

    *biała czekolada - 1 garść

    * czerwona porzeczka - ok. 250 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z owocami

Ciasto kruche z porzeczkami, białą czekoladą i budyniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:

    Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy/siekamy na jednolite ciasto.

    Dzielimy na 2 części.

    Połową ciasta wylepiamy rant wcześniej zabezpieczony papierem do pieczenia i podpiekamy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni C przez ok. 15 minut . Studzimy.

    Resztę ciasta mrozimy.

    PIANA:

    Ubijamy na sztywno białka, cały czas miksując dodajemy cukier, a na koniec budyń.

    Na zimny spód przekładamy pianę budyniową, na niej układamy porzeczki.

    Posypujemy białą czekoladą.

    Na wierzch, na tarce o grubych oczkach ścieramy resztę ciasta i równomiernie je rozprowadzamy.

    Ciasto pieczemy przez 35-40 minut w temperaturze 170 stopni C.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować