Przygotowałam dla Was kolejny przepis - tym razem na fantastyczne kruche ciasto z porzeczkami i budyniową pianką. Porzeczki wspaniale komponują się ze słodką masą. Przetestowałam wielokrotnie! Spróbujcie i Wy! Smacznego!
Ciasto kruche z porzeczkami, białą czekoladą i budyniową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy/siekamy na jednolite ciasto.
Dzielimy na 2 części.
Połową ciasta wylepiamy rant wcześniej zabezpieczony papierem do pieczenia i podpiekamy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni C przez ok. 15 minut . Studzimy.
Resztę ciasta mrozimy.
PIANA:
Ubijamy na sztywno białka, cały czas miksując dodajemy cukier, a na koniec budyń.
Na zimny spód przekładamy pianę budyniową, na niej układamy porzeczki.
Posypujemy białą czekoladą.
Na wierzch, na tarce o grubych oczkach ścieramy resztę ciasta i równomiernie je rozprowadzamy.
Ciasto pieczemy przez 35-40 minut w temperaturze 170 stopni C.
Komentarze