CIASTO KRUCHE Z JAGODAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

SEZON NA JAGODY W PEŁNI A WIĘC POLECAM PYSZNE CIASTO JAGODOWE NAJLEPSZE JEST JESZCZE LECIUTKO CIEPŁE ....W MIK ZNIKNOŁ ZE STOŁU

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • NA CIASTO:
    -40 DAG MĄKI PSZENNEJ
    -20 DAG MARGARYNY
    -1 SZK CUKRU PUDRU
    -2 ŻÓŁTKA
    -1 CAŁE JAJKO
    -1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    -2-3 ŁYŻKI KWAŚNEJ ŚMIETANY
    NA NADZIENIE:
    -1 LITR JAGÓD
    -3 ŁYŻKI CUKRU
    -2 BIAŁKA

Ciasto kruche z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0vhnwip 1. -Z MĄKI ,CUKRU PUDRU,PROSZKU DO PIECZENIA,MARGARYNY,1 CAŁEGO JAJKA I 2 ŻÓŁTEK WYROBIĆ CIASTOJEŻELI BĘDZIE ZA SUCHE DODAĆ ŚMIETANE
    -WYROBIONE CIASTO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE.NASTĘPNIE PODZIELIĆ NA DWIE POŁÓWKI .JEDNĄ CZĘŚĆ WYŁOŻYĆ NA BLASZKĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA, PONAKŁUWAĆ WIDELCEM
    -WYMIAR BLASZKI :25X37
    -JAGODY UMYĆ POD BIEŻĄCĄ WODĄ,OSUSZYĆ
    -BIAŁKA UBIĆ ZE SZCZYPTĄ SOLI I CUKREM,DODAĆ JAGODY I LEKKO WYMIESZAĆ WYLAĆ NA CIASTO
  • 2. -ROZWAŁKOWAĆ DRUGĄ POŁOWĘ CIASTA I WYŁOŻYĆ NA OWOCE RÓWNIEŻ PONAKŁUWAĆ
    -PIEC W PIEKARNIKU 50-60 MIN W 175 ST. TERMOOBIEG

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy