Ciasto kruche z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-Z MĄKI ,CUKRU PUDRU,PROSZKU DO PIECZENIA,MARGARYNY,1 CAŁEGO JAJKA I 2 ŻÓŁTEK WYROBIĆ CIASTOJEŻELI BĘDZIE ZA SUCHE DODAĆ ŚMIETANE
-WYROBIONE CIASTO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE.NASTĘPNIE PODZIELIĆ NA DWIE POŁÓWKI .JEDNĄ CZĘŚĆ WYŁOŻYĆ NA BLASZKĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA, PONAKŁUWAĆ WIDELCEM
-WYMIAR BLASZKI :25X37
-JAGODY UMYĆ POD BIEŻĄCĄ WODĄ,OSUSZYĆ
-BIAŁKA UBIĆ ZE SZCZYPTĄ SOLI I CUKREM,DODAĆ JAGODY I LEKKO WYMIESZAĆ WYLAĆ NA CIASTO
2.-ROZWAŁKOWAĆ DRUGĄ POŁOWĘ CIASTA I WYŁOŻYĆ NA OWOCE RÓWNIEŻ PONAKŁUWAĆ
-PIEC W PIEKARNIKU 50-60 MIN W 175 ST. TERMOOBIEG
Komentarze