Ciasto krówkowo-daktylowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne ciasto w którym pełno smaku i aromatu krówki.Daktyle to miły dodatek,które przy swojej ilości błonnika na pewno pomogą przy trawieniu tych słodkości.

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
    6 jajek
    25 dag. margaryny
    1,5 szkl. cukru
    0,5 szkl. oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    3 duże budynie krówkowe
    10 dag.daktyli
    1 łyżeczka mąki do osypania daktyli
    Polewa:
    5 dag. margaryny
    20 dag. cukierków krówek
    Dodatkowo:
    blaszka tortowa wysmarowana tłuszczem i osypana bułką tartą
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Krówki

Ciasto krówkowo-daktylowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto krówkowo-daktylowe 1. Przygotuj składniki. Cukier i cukier waniliowy utrzyj z margaryną.Ciągle ucierając dodaj po jednym jajku .Dodaj także olej.Do utartej masy mąkę,budynie i proszek do pieczenia
  • Ciasto krówkowo-daktylowe 2. .Na koniec dodaj do masy pokrojone i osypane mąką daktyle.
  • Ciasto krówkowo-daktylowe 3. Ciasto wyłóż do blaszki. Piecz 1h w temp. 180 st. Celsjusza.
  • Ciasto krówkowo-daktylowe 4. Przygotuj polewę. Rozpuść margarynę i ciągle mieszając dodaj krówki. Mieszaj aż się rozpuszczą. Polej ciasto. Udekoruj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Daktyle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować