Ciasto Krówka

4.5 (187 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ciasto, które robię od paru lat. Smakuje zawsze tak samo. Pycha!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag mąki pszennej
    20 dag margaryny
    20 dag cukru
    2 jajka
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka sody

    Bita śmietana:
    0,5 l śmietany 30 %
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyżeczki żelatyny
    ¼ szkl. gorącej wody

    Oraz:
    1 puszka masy krówkowej
    1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Upiec 2 placki ( blacha 36 cm x 25 cm). Czas pieczenia ok 25 min. w 180° C.

    Bita śmietana: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno. Dodać przestudzoną żelatynę. Śmietaną przełożyć placki. Wierzch posmarować masą krówkową. Posypać posiekanymi orzechami. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować