1.Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i
orzechy - delikatnie wymieszać.
Osobno Biszkopt zwykły i po upieczeniu podzielić na dwie równe części. Tak samo jak powyże tylko ze składników z biszkopta.
2.Wylać ciasto do tortownicy lub blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec do suchego patyczka w 180 stopnia około 40 -50 minut w zależności od piekarnika.
Tak samo piec biszkopt jak w/w orzechowy.
3. 1 część biszkoptu wyłożyć przełożyć kremem krówkowym, następnie biszkopt orzechowy znów przełożyć kemem krówkowym, kolejna 2 cześć biszkoptu i polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami.
4.Wykonanie kremu:
Masło utrzeć do białości z cukrempudrem, wkręcać po łyżce kremu, aż do wyczerpania, można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów.
Komentarze