Ciasto kremowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
Wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto.Podzielić na 2 części i upiec placki w temp.180stopni,przez 40 minut.
biszkopt:
jajka ubijamy z cukrem,dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.ciasto dzielimy na 3 części i dodajemy barwniki,wykładamy na przemian kolorami,pieczemy 30 minut.
Masa budyniowa:
budyń gotujemy,studzimy,ucieramy z margaryną.
Masa jabłkowa:
Jabłka obieramy,ścieramy na tarce na grubych oczkach,dodajemy cukier,dodajemy pół szklanki wody i dusimy 10 minut,następnie dzielimy na 2 części,do jednej dodajemy galaretkę czerwona do drugiej zieloną,zostawiamy do przestudzenia i tężenia.
Na ciasto kruche wykładamy połowę kremu,na krem masę jabłkową zieloną,na masę jabłkową kolorowy biszkopt,na biszkopt resztę masy budyniowej,masę budyniową masę jabłkową czerwoną,przykrywamy plackiem kruchym.Polewamy polewą.
Komentarze