Ciasto krakersowo-sezamowe z krówką i dżemem porzeczkowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

To ciasto smakuje bajecznie.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki budyniu:
    3 szklanki mleka
    1/3 kostki masła
    2,5 opakowania budyniu waniliowego
    1 jajko
    Składniki pianki:
    1,5 szklanki śmietany 30%
    3 łyżeczki żelatyny
    1/5 szklanki wrzątku
    2 łyżki cukru pudru
    Ponadto:
    2 duże opakowania krakersów
    5 mini opakowań sezamków
    Puszka masy krówkowej
    Mały słoiczek dżemu porzeczkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Sezamki

Ciasto krakersowo-sezamowe z krówką i dżemem porzeczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń:
    2 szklanki mleka zagotuj. Pozostałą część mleka wymieszaj z proszkiem budyniowym, jajkiem i wlej do gotującego się mleka. lekko przestygniętą masę wylej na blachę (24 na 38 cm) wyłożoną krakersami. Po przestudzeniu posmaruj budyń cienką warstwą dżemu i wyłóż krakersy, warstwę masy krówkowej i krakersy.
  • 2. Pianka:
    żelatynę rozpuść we wrzątku. śmietanę ubij, następnie dodaj cukier puder i tężejącą żelatynę. Piankę wyłóż na ciasto. Na wierzch wyłóż sezamki. Schłodź w lodówce co najmniej kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Masa krówkowa Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować