Ciasto kostka malinowa bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Błyskawiczne, proste ciasto malinowe na zimno, do przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów.

  • 2 godz.

Składniki:

  • na małą blaszkę 20x25cm:

    ok 1/2 paczki herbatników maślanych
    2 galaretki malinowe
    250 ml kremówki 36 %
    1/2 - 1 szklanka świeżych malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Desery Galaretki

Ciasto kostka malinowa bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami.
  • 2. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody (ok 200 ml), ostudzić.
  • 3. Kiedy zacznie tężeć, ubić śmietanę. Dodać do niej tężejącą galaretkę i krótko zmiksować.
  • 4. Następnie dodać maliny i wymieszać.
  • 5. Masę wyłożyć na herbatniki. Schłodzić.
  • 6. W tym czasie w szklance gorącej wody rozpuścić drugą galaretkę. Schłodzić. Gdy zacznie gęstniej wylać na ciasto. Schłodzić przed podaniem, przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować