1.Oddzielić białka od żółtek. Z 8 białek ubić pianę, dodając powoli cukier. Gdy będzie sztywna, delikatnie wymieszać ją z 3 żółtkami, zmielonymi orzechami, wiórkami kokosowymi oraz mąką pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec 2 placki na małej blaszce 28x24cm w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
2.Brzoskwinie z puszki osączyć i pokroić je w kostkę. Czekoladę posiekać na drobne kawałki.
3.5 żółtek roztrzepać, połączyć z cukrem i obiema mąkami i rozmieszać połową z szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, wlać przygotowany budyń i mieszać aż zgęstnieje.
Masło utrzeć, dodać wystudzony budyń, na koniec wymieszać z czekoladą i spirytusem.
4.Na jeden z blatów wyłożyć połowę kremu, na to opcjonalnie biszkopty nasączone kawą i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykryć drugim blatem. Udekorować polewą.
Komentarze