Ciasto - kolorowo na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru, wlać ocet i miksować, dodać przesianą mąkę z proszkiem i mieszać chwilę na małych obrotach. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 160 stopniach ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka.
Galaretka:
Przygotować galaretki.
Kremówka:
Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i schłodzić. Ubić kremówkę, dodać cukier puder i na koniec dodać żelatynę i chwilę wymieszać.
Wykonanie całości:
Biszkopt posmarować dżemem, nałożyć kremówkę (zostawić odrobinę do dekoracji) i zalać galaretką. Schłodzić w lodówce.
Komentarze