Ciasto - kolorowo na biszkopcie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To ciasto zasmakuje każdemu.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    ½ szkl cukru
    1 łyżka octu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl mąki

    Galaretka:
    2 galaretki truskawkowe
    2,5 szkl wrzątku

    Kremówka:
    0,5 litra kremówki 36%
    1,5 łyżeczki żelatyny
    ¼ literatki wrzątku
    1 lub 2 łyżki cukru pudru

    Dodatkowo:
    Dżem truskawkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Galaretki

Ciasto - kolorowo na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru, wlać ocet i miksować, dodać przesianą mąkę z proszkiem i mieszać chwilę na małych obrotach. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 160 stopniach ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka.

    Galaretka:
    Przygotować galaretki.

    Kremówka:
    Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i schłodzić. Ubić kremówkę, dodać cukier puder i na koniec dodać żelatynę i chwilę wymieszać.

    Wykonanie całości:
    Biszkopt posmarować dżemem, nałożyć kremówkę (zostawić odrobinę do dekoracji) i zalać galaretką. Schłodzić w lodówce.

Porady

Forma: 21x32cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować