Ciasto: ,,kolorowe trio" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubij na sztywna pianę dodaj, cukier, ubij. proszek przesiej z mąką i dodaj do masy. Ciasto przelej do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (o wym. 35x24cm). Piecz 40 min w temp.170 st.
2.2.Masa jabłkowa: masło stop, jabłka umyj, obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubym oczku.Dodaj do masła razem z cukrem, upraż. Dodaj suchą galaretkę i smaż ok.5 min.
3.Masa jogurtowa: galaretkę i żelatynę rozpuść w 1/4 l wody, odstaw do stężenia. Jogurt połącz z tężejącą galaretką.
4.Bita śmietana: żelatyną rozpuść w 1/4 l. wody. Śmietanę ubij dodając cukier i letnią żelatynę. Ułóż w kolejności: biszkopt - jabłka - masa jogurtowa - bita śmietana. Chłodż w lodówce.
Komentarze