Ciasto kokosowo-sezamowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Z podanych składników zagnieść cisto, podzielić na dwie części.Jedną część wyłożyć na tortownicę śr.24cm (ręką maczaną w mące krupczatce).
2.Masa sezamowa:
Wszystkie składniki rozpuścić w rondelku,lekko podsmażyć.
3.Masę sezamową wyłożyć na ciasto w blaszce.Piec ok.30min.w temp.180*C.Ciasto wystudzić ,wyciągnąć z blaszki.
4.Do blaszki wykładamy druga część ciasta ,smarujemy dżemem i wykładamy masę kokosową.Piec 25-30min.w temp.180*C.
5.Ciasto kokosowe:
Białka ubić na sztywno,dodając cukier.Wsypać wiórki i delikatnie wymieszać.
6.Masa orzechowa:
Śmietanę ubić na sztywno z usztywniaczem,dodawać po jednej łyżeczce nutelli ubijając.Masę wyłożyć na ciasto kokosowe i przykryć plackiem z sezamem.Włożyć do lodówki najlepiej na noc żeby masa dobrze zastygła.
Komentarze