Ciasto kokosowo orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE :
Oddzielić białka od żółtek . Z 8 białek ubijamy sztywną pianę z odrobiną soli następnie bardzo powoli dodajemy cukier sztywną pianę mieszamy delikatnie z 3 żółtkami zmielonymi orzechami i wiórkami kokosowymi oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Masę dzielimy na 2 części i pieczemy 2 placki na małej blaszce w temperaturze 170 Stopni około 30 minut . Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w drobna kostkę , a czekoladę siekamy . % żółtek roztrzepujemy łączymy z cukrem oraz mąką pszenna i ziemniaczaną rozmieszamy z połową mleka resztę mleka zagotowujemy wlewamy przygotowany budyń i mieszamy aż zgęstnieje . .
Masło ucieramy dodajemy małymi porcjami wystudzony budyń. Na jeden blat ciasta kładziemy połowę kremu i posiekane brzoskwinie przykrywamy drugą połową ciasta i polewamy roztopioną gorzką czekoladą . Gotowe smacznego
Porady
cisto prezentuje się wyśmienicie i zaskakuje swoim smakiem
Komentarze