Ciasto kokosowe z alkoholem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wiórki kokosowe, kaszę manną, szklankę cukru, mleko, alkohol - łączymy razem ze sobą, mieszamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem, następnie dodajemy żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo wsypujemy, cały czas powoli dokładnie mieszając.
Blachę kwadratową wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy je w temp. 165 stopni C około 45-50 minut
.
Do przygotowanej masy dodajemy masło i ucieramy mikserem.
Gotowy i ostudzony biszkopt dzielimy na dwie części. Na jedną część wykładamy około 3/4 masy. Przykrywamy drugą warstwą i smarujemy resztą masy. Górną warstwę posypujemy odrobinę kokosu.
Komentarze