Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Bardzo łatwe, szybkie, tanie ciasto ucierane jako idealna baza do wielu owoców sezonowych czy dżemów........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • jajka 8 sztuk "M",
    cukier 1 szklanka,
    palma 150 gram miękka,
    mąka tortowa 2 szklanki,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    wiórki kokosowe 1 szklanka,
    jabłka 5 sztuk większe,
    agrest 2 szklanki,
    puder cukier - ile potrzeba

Ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto agrestowo-jabłkowe 1. Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem do spienienia na najwyższych obrotach.
  • Ciasto agrestowo-jabłkowe 2. Wsypać wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia i krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto.
  • Ciasto agrestowo-jabłkowe 3. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na cieście poukładać plastry obranych jabłek, (nożyczkami do skórek odcinam z agrestu końcówki) rozsypać agrest .
  • Ciasto agrestowo-jabłkowe 4. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy