Ciasto kisielowo -budyniowe

4.48 (163 ocen)

  • Łatwy

Ciasto to jest delikatne dla podniebienia ,smakuje nawet wybrednemu smakoszowi .Dzieci i dorosli w mojej rodzinie przepadają za nim -polecam w 100%

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - cukier kryształ: 1 szklanka
    - budyń śmietankowy bez cukru: 3 sztuki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki

    - jajka: 4 sztuki
    - cukier kryształ: 1 szklanka
    - kisiel malinowy bez cukru: 3 sztuki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki

    - masło do kremu: 250 dekagramów
    - cukier puder: 1 szklanka
    - budyn smietankowy do kremu: 1 sztuka
    - mleko 3,2 %: 2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto kisielowo -budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto z budyniami ; WYKONANIE - BIAŁKA UBIC NA SZTYWNO,DODAC CUKIER,ŻÓŁTKA I BUDYNIE I DALEJ UBIJAC .JAK WSZYSTKIE SKŁADNIKI SIE POŁACZĄ DODAC PROSZEK DO PIECZENIA I DELIKATNIE WYMIESZAĆ.PIEC W TEMP.180'C 20minut
  • 2. CIASTO KISIELOWE - WYKONANIE TAK SAMO JAK CIASTO BUDYNIOWE TYLKO ZAMIAST BUDYNI DAJEMY KISIELE .
  • 3. MASŁO Z CUKREM UTRZEC .BUDYN UGOTOWAC WG.PRZEPISU NA OPAKOWANIU I OSTUDZIC.ZIMNY BUDYŃ DODAC DO MASŁA I UTRZEC NA PUSZYSTĄ MASE. GOTOWE PLACKI BUDYNIOWY I KISIELOWY PRZEŁOŻYĆ MASĄ .GÓRE CIASTA POSYPAC CUKREM PUDREM
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować