Ciasto kisielowo -budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto z budyniami ; WYKONANIE - BIAŁKA UBIC NA SZTYWNO,DODAC CUKIER,ŻÓŁTKA I BUDYNIE I DALEJ UBIJAC .JAK WSZYSTKIE SKŁADNIKI SIE POŁACZĄ DODAC PROSZEK DO PIECZENIA I DELIKATNIE WYMIESZAĆ.PIEC W TEMP.180'C 20minut
2.CIASTO KISIELOWE - WYKONANIE TAK SAMO JAK CIASTO BUDYNIOWE TYLKO ZAMIAST BUDYNI DAJEMY KISIELE .
3.MASŁO Z CUKREM UTRZEC .BUDYN UGOTOWAC WG.PRZEPISU NA OPAKOWANIU I OSTUDZIC.ZIMNY BUDYŃ DODAC DO MASŁA I UTRZEC NA PUSZYSTĄ MASE. GOTOWE PLACKI BUDYNIOWY I KISIELOWY PRZEŁOŻYĆ MASĄ .GÓRE CIASTA POSYPAC CUKREM PUDREM
Komentarze