Ciasto kinder bueno kokosowe z krówką

4.97 (186 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne ciasto na zimno.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa bueno
    400 ml śmietanki 30%,
    250 g serka mascarpone,
    2 łyżki miodu,
    2,5 łyżki masła,
    2 szklanki mleka w proszku,
    1 szklanka wiórek kokosowych,
    1 łyżka żelatyny,

    Dodatkowo
    2 duże paczki herbatników,
    510 g krówki,
    2 śnieżki (+2 szklanki mleka),
    2 łyżki żelatyny,
    wiórka kokosowe do posypania,
    kilka kostek mlecznej czekolady.
Wystaw ocenę:

4.97 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto kinder bueno kokosowe z krówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki. Smarujemy połową puszki krówki. Na masę ponownie wykładamy herbatniki.
    Masa bueno:

    Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy masło, mleko w proszku i miód. Mieszamy i podgrzewamy, aż wszystko się połączy. Dodajemy połowę serka mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy. Studzimy.

    Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Łączymy z zawartością rondla. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Wykładamy na ciastka. Przykrywamy herbatnikami. Herbatniki smarujemy pozostałą krówką i ponownie układamy herbatniki.

    Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Łączymy ze śnieżką Wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy wiórkami i startą na tarce mleczną czekoladą.

    Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

4.98 (175 ocen)

image-1hpupw5

To może cię zainteresować