Ciasto "Kilimandżaro"

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Ten przepis dostałam od teściowej :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto ciemne:
    8 jajek
    20 dag c. pudru
    6 łyżek mąki
    4 łyżki kakao
    2 łyżeczki p. do pieczenia
    Z tych składników upiec 2 biszkopty.

    Masa Jabłkowa:
    1 kg jabłek
    2 galaretki zielone
    1 łyżka masła

    Masa budyniowa:
    1/2 l mleka
    1/2 szklanki cukru
    2 żółtka
    2 łyżki mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto "kilimandżaro" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmażyć jabłka dodać galaretki { w proszku }i chwilę smażyć.
    Z mleka cukru żółtek i mąki ugotować budyń. Utrzeć z kostką masła, dodać budyń.
    Przełożenie:
    Ciasto ciemne-jabłka-masa budyniowa-ciasto ciemne-polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jabłka Masa budyniowa Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować