Ciasto kefirowe z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować jajka z cukrem. Następnie przesiać tam mąkę z proszkiem. Na niskich obrotach miksera mieszać, dolewając też kefir i olej. Ciasto wyłożyć do blaszki 30x40 wyścielanej papierem do pieczenia.
2.owoce-Jeżyny porozrzucać po cieście.
3.kruszonka-Wszystkie składniki zmiksować na gruby żwirek. Porozrzucać na owocach.
4.Piec ok.1 godz. w 175*C. Pod koniec pieczenia jak ciasto za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu ciasto ostudzić.
polewa-Cukier puder wymieszać z sokiem, dodając powoli gorącej wody. Tak żeby polewa był lejąca, ale nie za rzadka, ani za gęsta. Polać górę zimnego placka w esy-floresy.
Komentarze