Ciasto kawowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Ubijamy pianę z białek. Dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kawę. Pieczemy ok. 30 minut, w mniejszej blaszce. Najlepiej sprawdzić patyczkiem.
2.Masa1 i 2: gotuje budyń, studzę. Masło ubijam, dodaje przestygniętą masę oraz ajerkoniak dalej miksując. Tak ubitą masę dziele na dwie części. Do jednej dodaje wiórki kokosowe do drugiej płatki migdałowe.
3.Masa 3: Rozpuszczam masło dodaje kokos i cukier i prażę na złoty kolor.
4.Przestygnięty biszkopt kraje na 2 części. Spód nasączam kawą wymieszaną z alkoholem układam masę 1 z wiórkami kokosowymi, przykrywam drugim spodem, nasączam, układam masę 2 z migdałami, oraz masę 3 tzn. prażone wiórki.
Wstawiam na godzinę do lodówki!
Komentarze