Ciasto kawowo - jabłkowe z bitą śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Jajka ubić z cukrem, nastepnie dodać olej i wodę, a na końcu dodawać porcjami mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Podzielić na 2 części i piec w dwóch blachach ok 20 min do suchego patyczka (180 stopni).
MASA KAWOWA
Z mleka, cukru, mąki, budyniu, kawy i kakao ugotować budyń i ostudzić. Masło utrzeć na puch i łączyć porcjami z budyniem ciągle ucierając.
MASA JABŁKOWA
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i smażyć razem z cukrem. Wsypać galaretki i jeszcze chwilę smażyć. Zdjąć z ognia i ostudzić.
BISZKOPT - POŁOWA MASY KAWOWEJ - MASA JABŁKOWA - DRUGA POŁOWA MASY KAWOWEJ - BISZKOPT.
Na wierzch dajemy bitą śmietanę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Gotowe!
Komentarze