Ciasto kawowo - capucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPTY :
1. Białka ubić, dodać cukier, dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Mniejszą część ciasta odlać, dodać do niej kakao, wymieszać.
2. Oba ciasta piec osobno w blaszkach o wymiarze ( 12-36 ) w temp 180c ok. ( jasne 20 minut, ciemne 15 minut ).
2.MASA KAWOWA :
1. Kawę zalać wrzątkiem dokładnie wymieszać, ostudzić.
2. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać stopniowo zimną kawę, utrzeć na gładką masę.
3.MASA CAPINO :
1. Capucino zalać gorącą wodą.
2. Margarynę utrzć z cukrem pudrem na puszystą masę, pod koniec dodawać zimne capucino.
4.PIANKA CAPUCINO :
1. Capucino rozpuścić w gorącej wodzie, dodać żelatynę, mieszać aż się rozpuści.
2. Śmietanę ubić na mleku,dodać tężejące capucino.
5.3. Na jasny spód wyłożyć masę kawową, biszkopt ciemny, masę capucino, biszkopt jasny, piankę . Na koniec posypać całość capucinem.
Komentarze