ciasto kawowe z polewą z białej czekolady

0 (0 ocen)

  • 55 min

Ciasto jest puszyste i smaczne, a ponadto łatwe i szybkie w przygotowaniu.

  • 55 min

Składniki:

  • 270 g margaryny
    1 i 1/4 szkl. mąki pszennej
    3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki kakao
    3/4 szkl. cukru
    4 jajka
    3 łyżki kawy rozpuszczalnej
    tabliczka białej czekolady
    3 łyżki mleka
    3/4 szkl. cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy

Ciasto kawowe z polewą z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozpuścić w 3 łyżkach wody, przestudzić. 220 g margaryny utrzeć z cukrem, dodać jajka, nastepnie kawę. Mąkę, proszek, sodę i 1 łyżeczkę kakao wymieszać. Suche, przesiane składniki wsypać do masy, wymieszać szpatułką.
  • 2. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 35 minut w 180 stopniach C. Wystudzić.
  • 3. Czekoladę połamać na kawałki, razem z 50 g margaryny i mlekiem rotopić w kąpieli wodnej. Następnie (już nie w kąpieli) dodać przesiany puder, zmiksować do uzyskania gładkiej polewy.
  • 4. Ciasto polać polewą, oprószyć pozostałym kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować