Ciasto kakaowo-serowe z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto- Zmiksować masło z cukrem, potem dodawać po 1 jajku. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem, zmiksować.Rozsmarować na blaszkę 30x40 cm.
2.Rozsypać odsączone wiśnie.
3.Podpiec 20 min. w 175*.
4.masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać do masy budynie, dodać kilka kropli olejku. Wyłożyć na ciasto.
5.Piec jeszcze 45 min.
6.pianka-Sok wiśniowy z odsączonych wiśni, zagotować.Wsypać galaretki,rozpuścić, wystudzić i odstawić do lekkiego tężenia. Zmiksować jogurty, dolewając tężejące galaretki. Wyłożyć na zimny sernik.Schłodzić w lodówce.
7.Wykonanie starej wersji.:
1.
Białka ubić z cukrem, potem żółtkami.Przesiewać suche i mieszać, dolewając też olej.Wylać na blaszkę 25x42 cm. Rozsypać odsączone wiśnie. Podpiec 15 min. w 175*.
2.
Jajka zmiksować z cukrem, potem serem i przesianymi budyniami. Wyłożyć na ciasto i piec jeszcze 30 min.
3.
Galaretki rozpuścić we wrzątku, odstawić do lekkiego tężenia. Zmiksować jogurty, dolewając galaretki. Wyłożyć na zimny sernik.
Komentarze