CIASTO KAKAOWO-SEROWE Z WIŚNIAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Sernik bardzo delikatny, piankowy.Sernik na cieście czekoladowym z wiśniami. Sernik bardzo pyszny.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Nowa wersja,na blaszkę 30x40 :

    ciasto kakaowe:
    -6 jajek
    -1 szklanka cukru
    -1 cukier waniliowy
    -250 g. masła
    -1,5 szklanki mąki tortowej
    -3 łyżki kakao
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    - 1 słoik drylowanych wiśni

    masa serowa:
    -1 kg. sera śmietanowego
    -1 szklanka cukru
    -4 jajka
    -2 białe budynie
    -olejek cytrynowy

    pianka jogurtowa:
    -5 jogurtów greckich z wiśniami-po 150 g.
    -2 galaretki wiśniowe
    -2 szklanki soku z wiśni

    ========================
    Stara wersja na blaszkę 25x42 :
    biszkopt:
    -6 jajek
    -1 szklanka cukru pudru
    -1 cukier waniliowy
    -1,5 szklanki mąki pszennej
    -3 łyżki kakao
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1 szklanka oleju

    - 1 słoik drylowanych wiśni

    masa serowa:
    -2 budynie białe
    -750 g białego serka śmietanowego
    -3/4 szklanki cukru
    -3 jajka

    masa jogurtowa:
    -2 duże jogurty truskawkowe
    -2 galaretki truskawkowe
    -2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto kakaowo-serowe z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. ciasto- Zmiksować masło z cukrem, potem dodawać po 1 jajku. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem, zmiksować.Rozsmarować na blaszkę 30x40 cm.
  • wiśnie 2. Rozsypać odsączone wiśnie.
  • podpieczony 3. Podpiec 20 min. w 175*.
  • warstwa serowa 4. masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem. Przesiać do masy budynie, dodać kilka kropli olejku. Wyłożyć na ciasto.
  • po upieczeniu 5. Piec jeszcze 45 min.
  • pianka 6. pianka-Sok wiśniowy z odsączonych wiśni, zagotować.Wsypać galaretki,rozpuścić, wystudzić i odstawić do lekkiego tężenia. Zmiksować jogurty, dolewając tężejące galaretki. Wyłożyć na zimny sernik.Schłodzić w lodówce.
  • stara wersja 7. Wykonanie starej wersji.:
    1.
    Białka ubić z cukrem, potem żółtkami.Przesiewać suche i mieszać, dolewając też olej.Wylać na blaszkę 25x42 cm. Rozsypać odsączone wiśnie. Podpiec 15 min. w 175*.
    2.
    Jajka zmiksować z cukrem, potem serem i przesianymi budyniami. Wyłożyć na ciasto i piec jeszcze 30 min.
    3.
    Galaretki rozpuścić we wrzątku, odstawić do lekkiego tężenia. Zmiksować jogurty, dolewając galaretki. Wyłożyć na zimny sernik.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować