Ciasto kakaowo-bananowe z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę. Dodajemy do nich jajka i miksujemy na puszystą masę, a następnie dodajemy pozostałe składniki oprócz borówek i miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy borówki i delikatnie mieszamy.
2.Tak przygotowane ciasto przelewamy do formy o średnicy 18 cm i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Po tym czasie uchylamy piekarnik, zostawiamy ciasto jeszcze na około 5 minut, a następnie wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.
3.Przygotowujemy polewę: w garnuszku roztapiamy masło i miód, następnie dodajemy kakao i mieszamy. Na koniec dodajemy łyżkę mleka (w razie potrzeby można dodać troszkę więcej). Tak przygotowaną polewę wylewamy na ostudzone ciasto.
Komentarze