Ciasto kakaowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka, olej, mleko, cukier dobrze zmiksować i wsypać make z proszkiem, kakao i wymieszać chwilę tylko łyżką na ciasto o konsystencji gęstej śmietany
2.tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym, wlać ciasto do blaszki i powkładać truskawki, jak są duże to przekrojone na połowę
3.ciasto piec w 200C około 40 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia
4.serek homogenizowany Danio wymieszać z wystudzoną galaretką cytrynową rozpuszczoną w 200 ml gorącej wody, na zimne ciasto poukładać truskawki i zalać tężejącym Danio, do lodówki schować
5.na Danio poukładać truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową ro zmieszaną w 400 ml gorącej wody, schować do lodówki na kilka godzin
Komentarze