Ciasto kakaowe z kremem, biszkoptami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kakaowe: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka i na koniec mąkę z proszkiem i kakao, mieszamy . Ciasto wykładamy do dwóch foremek o wymiarach 25x35 cm wyłożone papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.
Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do wystudzenia.
Krem:
Odlewamy trochę mleka, mieszamy w nim obie mąki i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami, jak zakipi wlewamy powstały budyń i jeszcze chwilę mieszamy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem.
Przekładamy:
Jeden biszkopt kakaowy smarujemy połową kremu, układamy na nim biszkopty, pomiędzy biszkopty dajemy tężejącą galaretkę.
2.Smarujemy pozostałym kremem i dajemy drugi biszkopt. Dekorujemy dowolnie.
Komentarze