CIASTO JOGURTOWO - JAGODOWE

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto biszkoptowe z kremem jogurtowo-jagodowym. Ciasto z galaretka jagodową,winne i bardzo pyszne.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • biszkopt:
    -6 jajek
    -1 szklanka cukru
    -3 budynie waniliowe
    -1 łyżka mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    krem jogurtowo-jagodowy
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -1 śnieżka
    -4 x 400 g. jogurtu jagodowego tj.1600 g.
    -40 g. żelatyny
    -1/2 szklanka wody

    galaretka jagodowa:
    -1/2 kg. jagód
    -1 szklanka wody
    -1/2 szklanki cukru
    -2 galaretki cytrynowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto jogurtowe Ciasto

Ciasto jogurtowo - jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTO JOGURTOWO - JAGODOWE 1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki z papierem(30x40). Piec ok. 25-30 min. w 175*. Po przestygnięciu przekroić na dwa placki.
  • CIASTO JOGURTOWO - JAGODOWE 2. krem jogurtowo-jagodowy-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,schłodzić do letniego. Śmietankę ubić ze śnieżką, potem jogurtami. Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Wylać na biszkopt w blaszce.
  • CIASTO JOGURTOWO - JAGODOWE 3. Przykryć drugą częścią biszkoptu i schłodzić.
  • CIASTO JOGURTOWO - JAGODOWE 4. galaretka jagodowa-Do garnka wsypać jagody, dolać wodę, dosypać cukier.Rozgotować odstawić z pieca, wsypać galaretki i wymieszać do ich rozpuszczenia.Mus rozdrobnić blenderem, ostudzić do lekkiego tężenia. Wylać na placek i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować