Ciasto jogurtowo - jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki z papierem(30x40). Piec ok. 25-30 min. w 175*. Po przestygnięciu przekroić na dwa placki.
2.krem jogurtowo-jagodowy-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,schłodzić do letniego. Śmietankę ubić ze śnieżką, potem jogurtami. Na koniec dolewać letniej żelatyny i krótko zmiksować. Wylać na biszkopt w blaszce.
3.Przykryć drugą częścią biszkoptu i schłodzić.
4.galaretka jagodowa-Do garnka wsypać jagody, dolać wodę, dosypać cukier.Rozgotować odstawić z pieca, wsypać galaretki i wymieszać do ich rozpuszczenia.Mus rozdrobnić blenderem, ostudzić do lekkiego tężenia. Wylać na placek i schłodzić.
Komentarze