Ciasto jogurtowo- borówkowe ze szkiełkiem na biszkoptach

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Proste ciasto nie wymagające pieczenia.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego

    - 2 galaretki o smaku owoców leśnych

    - 2 szklanki gorącej wody

    - 1 szklanka borówek amerykańskich

    - biszkopty i małe biszkopciki

    Dekoracja:

    - 4 kostki białej czekolady

    - borówki, listki melisy, małe biszkopciki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Ciasto

Ciasto jogurtowo- borówkowe ze szkiełkiem na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szkiełko: Jedną galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Studzimy i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą kroimy w kostkę.
  • 2. Ciasto: Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy folią spożywczą. Na spód układamy biszkopty i małe biszkopciki. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Jogurt miksujemy z tężejącą galaretką. Do masy dodajemy pokrojoną galaretkę i borówki i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do formy i wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin.
  • 3. Dekoracja: Zastygnięte ciasto wyjmujemy z tortownicy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przelewamy do woreczka strunowego i dekorujemy ciasto. Ciasto dekorujemy borówkami, listkami melisy i małymi biszkoptami. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Borówki amerykańskie Czekolada Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować